Rješenja za zaštitu od prenapona i munje

Pravilnim projektiranjem i dimenzioniranjem zaštite od prenapona i munje moguće je u velikoj mjeri spriječiti kvarove, smetnje i štete uzrokovane prenaponom i udarima groma. Kako bi se riješio problem prenaponske i gromobranske zaštite, potrebno je poduzeti niz aktivnosti usmjerenih na usklađivanje poremećaja u sustavu i izdržljivosti sustava s obzirom na te smetnje. Mjere zaštite objekata i kritične infrastrukture važnije su nego ikada prije.

Zaštita zgrade

Prenaponi su velika opasnost. Izravni, obližnji i udaljeni udari groma, kao i operacije prebacivanja u elektroenergetskim stanicama mogu oštetiti zgrade i sustave.

Zaštita odašiljača

Zbog izložene lokacije telekomunikacijski sustava i mobilnih mjesta, mobilni operateteri i proizvođači sistemske tehnologije oslanjaju se na profesionalnu zaštitu od munje i prenapona.

Zaštita elektroenergetskih sustava

Minimizirajte skupo održavanje i popravke s prilagođenim konceptom zaštite od munje i prenapona. Kao industrijski stručnjak za mreže distribucije električne energije, mi nudimo posebna rješenja zaštite u rasponu od proizvodnje električne energije do distribucije električne energije s naglaskom na fotonaponskim sustavima i vjetroturbinama.

Zaštita prometne infrastrukture

Izravni i neizravni učinci udara groma i drugih prijelaznih pojava prijete kemijskim i petrokemijskim sustavima. Mnoge kemijske i farmaceutske tvrtke oslanjaju se na inovativne proizvode za zaštitu sustava i procesa, kao i proizvodnih i skladišnih objekata.

Proizvodi

Crvena/Linija - Zaštita od prenapona za sustave napajanja

Crvena/Linija portfelj zaštite od prenapona za zaštitu sustava do 1000 V ac. / 1500 V d.c. protiv
prenapona uzrokovanih atmosferskim pražnjenjem i preklopnim operacijama.

IT-Sustavi - Žuta/Linija

Uređaji za zaštitu od prenapona za informacijsku tehnologiju i telekomunikacijske sustave
Portfelj zaštite od prenapona Žuta/Linija – odvodnici struje groma, kombinirani odvodnici i odvodnici prenapona za
fiksnu instalaciju ili za upotrebu kao utični adapteri.

Gromobranska zaštita / Uzemljenje

Funkcija sustava zaštite od groma je zaštita građevina od požara ili mehaničkog razaranja te sprječavanje ozljeda ili čak smrti osoba u
zgradama. Cjelokupni sustav zaštite od munje sastoji se od vanjske zaštite od munje (zaštita od munje/uzemljenja) i unutarnje zaštite od munje
(zaštita od prenapona).

Alat za softversku podršku

Digitalno planiranje sustava zaštite od munje

Pretraga

Select a language